Over ons

Time Shift energy storage is een leverancier van energieopslagsystemen voor industriële toepassingen.

Over ons

Time Shift energy storage is een leverancier van energieopslagsystemen voor industriële toepassingen. Deze energieopslagsystemen leveren flexibiliteit voor systeemdiensten, bijvoorbeeld bij Primary Control Reserve, de handel in energie op de Intraday markt (onbalans markt) of als ondersteuning bij duurzame energiebronnen.

Daarnaast is het mogelijk energiesopslagsystemen in te zetten bij elektrisch gedreven processen voor het verlagen van piekbelasting of voor het uitbreiden van capaciteit van de netaansluiting. De energieopslagsystemen zijn beschikbaar vanaf 50 kWh tot 5 MWh+.

De energieopslagsystemen zijn uitgerust met veilige en duurzame Lithium-Ijzer-Fosfaat (LiFePO4) batterijen. De energieopslagsystemen zijn geconfigureerd op basis van klantspecificaties en worden geleverd als turn-key oplossing.  

2nd-use batterijen

Voor energieopslagdoeleinden met een capaciteit van 5 kWh tot 1,5 MWh levert Time Shift energy storage tailormade batterij modules. De batterij modules zijn opgebouwd uit 2nd-use batterijen inclusief door ons ontwikkelde Battery Management Systeem. Wij bieden deze batterij modules aan op basis van operationele lease. Op deze manier zijn onze klanten in staat gebruik te maken van opslagcapaciteit maar zonder het doen van een grote investering of de zorg om de kosten als gevolg van systeemdegradatie.

Door het hergebruik van EV batterijen en het geschikt maken voor stationaire energieopslag verlengen wij de levensduur van deze batterijen. Daarnaast vermijden wij dat afgedankte EV batterijen worden vernietigd voor recycling. In plaats daarvan doen wij aan upcycling! Wij bieden een milieuvriendelijke en circulaire oplossing voor onze klanten. Op dit moment worden 2nd-use batterijen toegepast in verschillende energieopslagprojecten.

Introductievideo

Speel video

Interesse?

Vraag een offerte aan!

© 2019 - Time Shift energy storage - Algemene voorwaarden | Privacy verklaring | Disclaimer