Over ons

Time Shift is een leverancier van energieopslagsystemen voor industriële toepassingen.

Over ons

Time Shift levert energieopslagsystemen die hoofdzakelijk zijn opgebouwd uit gebruikte li-ion batterijen afkomstig van elektrische voertuigen. Dit zijn batterijen die na ±5 jaar in een elektrisch voertuig technisch nog niet aan hun einde leven zijn. Ze beschikken nog over 80 tot 90% van de originele capaciteit, wat niet voldoende is voor de originele functie van de batterijen, maar wat wel bruikbaar is voor andere doeleinden.

 

Geschiedenis

Time Shift energy storage is opgericht in september 2016 door de broers Casper en Wietse Scheltinga. Bij de oprichting van Time Shift is speciļ¬ek gekozen voor de regio Gelderland, omdat energie leeft in Gelderland. Eerst zijn we begonnen in Vragender in de Achterhoek waarna we in begin 2017 naar het centraler gelegen Arnhem zijn verhuisd. Zowel de provincie als de gemeente en het bedrijfsleven (d.m.v. Gelders Energie Akkoord) hebben gezamenlijke doelen met betrekking tot het investeren in duurzame energie. Dit maakte het voor ons als ondernemers een logische keuze om ons in deze regio te vestigen.

De eerste werkzaamheden van deze jonge onderneming waren een succesvolle samenwerking met DNV-GL in de vorm van een technisch onderzoeksproject en een project waarbij Time Shift een 2nd-use batterij (5 kWh) leverde aan de eerste Smart Trolley Grid laadpaal in Arnhem. In 2017 groeide Time Shift energy storage gestaagd door met het leveren van vier (thuis)batterijsystemen van in totaal 30 kWh. In 2018 maakte Time Shift energy storage grote stappen. Zo werd het eerste contract met een grote autofabrikant getekend voor een proefsamenwerking en het gebruik van 900 kWh 2nd-use batterijen. In 2019 is Time Shift energy storage VOF overgegaan naar Time Shift B.V. waarbij het team is uitgebreid naar zeven medewerkers. Ook voor 2020 staan er nog grote projecten op de planning.

 

Visie en Missie

Time Shift speelt al vanaf het begin in op twee markten. In de eerste markt onderscheiden we ons door een afvalstroom te herkennen die waardevol is en in de tweede geven we gehoor aan de groeiende vraag naar energieopslag.

De explosieve groei van elektrische voertuigen zal een directe impact hebben op onze groei. 

 

 

Introductievideo

Speel video

Interesse?

Vraag een offerte aan!

© 2022 - Time Shift B.V. - Algemene voorwaarden | Privacy verklaring | Disclaimer